Pages

Sunday, December 18, 2011

My day

When I'm starting doing assignment.

A few minutes after that, I'm not sure about what should I do, actually.
And then, I'm just like. hmm


For my future husband :)

Marriage to him is one half of the deen,
To please Allah (swt) is more than a dream.
He wears his beard for his Lord, to please and obey,
He turns to Allah (swt) for Salah at least five times a day.


He prays in the night and makes sure to wake you,
And strives during daylight to provide and protect you.
He lowers his gaze with firmness because he does not desire,
To displease Allah (swt) and face His just ire,


He asks advice from the ummah, and his wife too,
Before making decisions that he might later rue.
To his wife he is humble and always most kind,
Sharing his burdens with strength and clear mind.


He opens his mouth only to say what is best,
Weighing all options ‘fore denying a request.
He takes care of himself and family too
Knowing that Allah (swt) will see them through.


He is a pleasure from Allah (swt) above
Be thankful to Allah (swt) and His blessings through love…
FOR YOU MOHD NAZMI SHAMSUDIN.




Thursday, December 1, 2011

Ini Cerita Cinta.

Ini cerita kaum hawa.

Kami tercipta dari tulang rusuk lelaki, 
bukan dari kaki untuk dialasi,
bukan dari kepala untuk dijunjung,
tapi dekat dibahu untuk dilindung,
dekat jua dihati untuk dikasihi.

Suatu hari, saya jumpa awak, saya berkawan dengan awak.
Tapi awak jangan terlalu rapat dengan saya
sebab nanti saya akan jatuh hati dengan awak.
Awak tahu, hati perempuan ini mudah tersentuh..

Awak, awak jangan terlalu baik dengan saya,
sebab nanti saya akan mula suka pada awak..


Awak, janganlah text saya 
kalau awak tak ada apa-apa yang pentingan sebab nanti saya jadi rindu pada awak..


Awak jangan buat saya terlalu gembira
dengan perhatian yang awak berikan pada saya,
Tolonglah. Saya tak dapat nak elak diri menyenanginya..

Saya tahu walaupun awak layan saya macam tu,
awak anggap saya kawan je kan?
Awak, saya nak bagi tahu awak,
perempuan tu hati dia lembut, cepat tersentuh.

Bila saya dah start sukakan awak, baru awak cakap
awak anggap saya macam kawan je. Bila saya
dah start sayang pada awak, baru awak cakap kita just kawan.
Sekarang saya faham kenapa Allah dah letakkan garis panduan
dalam perhubungan sesama muslimin dan muslimat. 
Sebab Allah tak nak saya dan perempuan lain terluka
kerana wanita hanya punya satu cinta.


p/s : layan kawan hanya seperti kawan dan tidak lebih dari itu.