Pages

Friday, November 25, 2011

Pesan Ma dan Abah, dan juga Allah SWT

“Malam itu gelap gelita tetapi ia amat indah. Di muka langit bertaburan bintang-bintang yang berkelipan, disisi bulan yang terang benderang. Untuk apakah Allah s.w.t jadikan malam? Ada waktu malam yang dihiasi dengan munajat kepada Allah s.w.t dan ada malam yang dihiasi dengan derhaka kepada Allah s.w.t. Jadi malam itu tidak sentiasa indah dan permai kerana ia bergantung kepada penghuni-penghuninya.


PESANAN DARI MA DAN ABAH:

Kalau nak keluar jalan-jalan boleh tapi jangan sampai lewat malam. Make sure malam-malam dah ada dekat bilik, perempuan tak elok keluar malam, walaupun dengan kawan.

PESANAN DARI ALLAH SWT:

Yang bermaksud:

(Kami galakkan engkau dan umatmu beribadat pada waktu malam), kerana sesungguhnya engkau pada siang hari mempunyai urusan-urusan yang panjang kira bicarakan. Al-Muzzammil, Ayat 7

Kesimpulannya, keluar ditengah malam untuk bersuka ria bersama teman-teman amat tidak digalakkan,. Bagi kaum hawa berkeliaran di tengah malam bersama kawan-kawan sangat tidak manis , ini kerana anda akan dipandang serong oleh masyarakat. Perlu diingatkan, teman yang baik, akan mengajak kita berbuat baik , dan sebaliknya. 

 Serta ibadat diwaktu malam patut dijadikan amalan dalam kehidupan seorang muslim. Jika di siang hari kita sibuk dengan kehidupan dunia, pada malam hari eloklah kita khaskan untuk kehidupan akhirat yang menanti kita dihadapan. Mudah-mudahan ibadat kita diterima oleh Allah SWT.
Jom start dari sekarang. :)




Wasalam.

Saturday, November 19, 2011

Seoul Garden.

Harini, Izzra ajak keluar after class, ni semua keje gile sebab keluar tanpa dirancang, dan kami bertiga memakai jubah ke shopping mall. Walaupun pakai jubah kami bertiga tetap comel, :p
So lunch for today :
Venue : Seoul Garden
Price For 1 Person : RM 36
Time : 11.30-2.00 (time kami makan)
Here some pictures :



 inilah Izra, nasib baik Izra belanja makan kami berdua, thanks ! :D

Ini plak Siti Khalijah. Kuat makan rupanya ! hehe

Apa-apapun best sangat keluar dengan korang. Nanti panjang umur kita keluar lagi, Ameen .

Friday, November 18, 2011

I love cuppies !

Here my collections. Seriously, i love to eat cuppies so much. :D
SO CUTE RIGHT? 


Thursday, November 17, 2011

Think about it properly.

Sometimes I wonder, what my life would be like if I hadn’t met certain people in my life. It’s crazy how much one person can really impact your life and I realize that without some people, I would probably be nothing. I have met so many people who really shaped who I am today, and the thought is just so phenomenal. In some ways, I think I’m even thankful for the people who gave me experiences. Without them, I would never be strong. It’s just a bit eye-opening to think about how different your life could be with the absence of just one person.
Just Think Deeply. 

Who made you life be happy? who made your life be crazy? 
There is someone. Someone you know :)

Tuesday, November 15, 2011

Just a Reminder.

We should not judge someone before we know them. You never know what someone is going through till you’re in there shoes which is rare. So be kind to all.

Allah Says in Surah Al-Hujurat [ 49:12]

O you who have believed, avoid much [negative] assumption. Indeed, some assumption is sin. And do not spy or backbite each other. Would one of you like to eat the flesh of his brother when dead? You would detest it. And fear Allah ; indeed, Allah is Accepting of repentance and Merciful.

So, be nice to all. Don't judge a book by its cover.


*Peringatan buat diri-sendiri serata muslimin dan muslimat*

Sunday, November 13, 2011

Taugeh Story.

Tadi tetiba rasa nak google gambar taugeh, sebab? sebab blog ni rasanya dah macam taugeh je. HAHA o.O 
Actually memang nak jadikan blog ni simple, sebabnya tak nak tengok benda-benda yang serabut. Biarlah biasa-biasa sahaja dan nice untuk dibaca. Here I nak bandingkan my blog with the Story of the Taugeh .


adakah tauget nampak sama seperti blog saya?? 


Oh yeah. Dang. HAHAHA. 

Harini kena balik UIA dah.

I feel so bad, just like , errrrrrr 

tak nak balik T.T

Cara Saya.

Time nak balik rumah untuk cuti last week, semua buku dah disimpan tempat yang elok, kononnya lepas ni dah tak nak baca buku. I keep it PROPERLY. Just like Spongebob tu :p


 At home, i feel so happy because I can EAT MUCH, I can SLEEP until late night and also spend much time to do NOTHING. (T,T)
oh how come. HAHA



Midbreak jadi model main-main. HEHE

Here some picture.
Location : Pantai Sepat & Taman Gelora
Date : 7 and 10 November 2011
Photographer : Mohd Nazmi Shamsudin








Agak-agak dapat jadi model betul-betul tak? O.o
Seriously, I'm just kidding. HIHI
*KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA*