Pages

Tuesday, May 24, 2011

Susah ke??

Hai, lama tak update, dah berhabuk blog ni. HIHI. Ok, berbalik pada topik hari ni, susah ke?? susah apa ni? mesti tertanya kan? HAHA. orait! meh sini nak bercerita. Kalau dilihat pada statistik sekarang, ramai orang tidak suke guna nama sebenar, hurmmm. betul tak? Kesian mak abah, ibu ayah, mama daddy, umi abi, cari nama nak isi untuk kita. kadang-kadang berbulan nak cari nama best. ada pulak sampai bertengkar nak isi nama kita. Tapi, bila kita besar, tup tup.. dekat facebook, twitter, dan ect tulis nama glamour. Wahlllah! mana nama sebenar?? malu nak pakai? hurm..

Kadang-kadang ni bukan apa, bila ada orang add dekat facebook tapi isi nama glamour, for example lah kan, "Minah Si Comel" mak aih! kita mesti tertanya-tanya sape tu.sebab namanya COMEL. HAHAHA, patut dalam IC pun tukar nama kan?? baru semua orang kenal. Ni sampai dia terpaksa hantar mesej kat facebook, "sampai hati ko tak approve-approve aku kan". So salah siapa kalau kawan sendiri tak tahu nama glamour anda ? Jadi kesimpulan nya, tolonglah memakai nama sebenar anda. Susah payah kedua orang tua kita memberi nama, senang-senang kita nak tukar.
-mesej dari khidmat masyarakat yang prihatin-





*BERBANGGALAH KERANA ANDA MEMPUNYAI NAMA DAN MEMPUNYAI MAKNA NAMA YANG CANTIK DAN BERTERIMA KASIHLAH KEPADA KEDUA IBUBAPA ANDA*

No comments:

Post a Comment

Kamu comel !