Pages

Friday, February 18, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO YOU.



Our busy lifestyles keep us connected … and I’m glad.
I won’t say the time flies by without a little “missing you”
Thought now and then,
but when I do think of you,
It’s with a sense of comfort that comes from knowing
our love is deep and wide enough
to reach across any distance.
We understands each other’s need
To be out in the world,
Accomplishing things
That is important to us,
And we share a mutual respect
That goes even deeper
Than romance.

HAPPY BIRTHDAY TO YOU MOHD NAZMI SHAMSUDIN. ^^,

Wednesday, February 9, 2011

Satu Pertemuan :)

saya dah lama kenal awak dari sekolah lagi. selepas satu insiden saya mintak tolong awak, :D dengan besar hati awak pun menolong saya. then sampai je tarikh 090909 awak mesej saya. awak cakap direct dekat saya, dalam mesej tu awak tulis macam ni  "salam... hai farahin.. :P watpe?ermm i want to tell u something ni.. which is important for me,and maybe for u too..huhu..i nak gitau yang i ada perasaan terhadap u.yang mana perasaan tu tak de pada girl lain. i mula rasa sejak beberapa bulan lepas. lama dah kot.ni serius tau, bukannya pengaruh daripada kawan kawan tapi ikhlas daripada hati i sendiri. and i nak tau apa pulak perasaan u terhadap i. lastly i'm sorry, if i make u uncomfortable. i just want u to know that. i pun dah tak nak simpan simpan lagi u. sorry again :)" 


nilah mesej awak bagi dekat saya, mula mula baca tak percaya rasa tau, tapi saya tak beri jawapan terus sebab saya rasa kalau jumpa baru saya boleh bagi jawapan, dan macam macam saya nak tanya pada awak, saya nak cari seseorang yang terus boleh jadi pasangan saya sampai akhir hayat saya, so it is a big deal between u and me ^_^.


041009 kita jumpa, saya dah bersedia nak bagi jawapan tu pada awak sebab saya dah bermimpi mungkin tu petandanya, dah 3 kali wat istikarah, sebab kawan saya ,Adila yang suruh buat dan saya dah tak nak dikecewakan lagi :) Alhamdulilah saya dah buat keputusan yang betul. sampai sekarang kita masih bersama, setahun telah berlalu dan berharap bertahun tahun lagi saya akan tetap bersama awak, AMIN! >_<"

You’re beautiful.

Saya suke sangat tengok gaya orang. Banyak orang banyak  ragam tau. saya suke puji orang tapi puji dalam hati je kadang kadang terkeluar jugak, “cantiknya awak”. HEHE. Tapi saya plak tak suke orang puji saya sebab saya memang tak cantik! Kalau orang puji pun just senyum tapi dalam hati mesti cakap “dia ni mesti tak buka mata elok elok kot bila tengok saya! Haha”  sebenarnya semua orang cantik, smart, bergaya, ikut trend, tapi tidak seperti saya, pergi class pun just pakai baju kurung dan jubah (kalu nak cepat,jubahlah jadi pilihan),time keluar pun just pakai blouse je, tapi tak kisah asal menutup aurat dan baju tu kelihatan cantik, nak pakai baju t-shirt and jeans jadi segan,erm sebabnya??? salah satu tak nak jadi tontonan orang sebab bila orang tengok sangat menakutkan saya, lagi lagi kalau lelaki tengok! Mau tercabut bijik mata! Eee… scarylah dah lah saya ni pengecut! Pergi low yatt hari tu pun rasa nak berlari balik je! Pergi pekeliling pun sama! macam nak tercabut nyawa takut dengan lelaki, kalau perempuan ade sangat bersyukur then mesti pergi dekat dengan dorang :D ar satu lagi sebabnya entah lah! Kiki:D teringat plak masa beli tiket LRT dekat masjid jamek dulu, ade seorang ‘pak cik’ tegur “ ye kenapa adik cantik?” masa tu rasa nak terajang je! Hahaha.. ni sorang lagi cakap orang cantik, geram, geram jugak sebab kad tu tak boleh masuk dekat tempat nak cucuk tu, kang saya cucuk kat mulut pak cik mau? Sempat lagi duduk memuji! Aiyaa! Then banyak lagi aksi orang cakap macam ni, tak suke!Tapi bersyukur sangat dengan anugerah yang telah diberikanNya. Alhamdulillah biarlah diri sendiri rasa diri tidak cantik asal bila orang lain tengok tak lah jelik sangat, biar sedap mata memandang sudah.
SO, HARGAILAH DIRI ANDA KERANA “DIRIMU BEGITU BERHARGA” ^_^